dijous, 17 de juliol del 2008

GdG. sobe LEER LA NOVELA o LLEGIR LA NOVEL·LA

L’usuari ha de poder disposar de la possibilitat d’obrir les diferents lectures en finestres alternatives. Això complementaria la presentació de les lectures en colors diferents i li permetria fer una lectura comparativa de les mateixes.

La icona circular a la part superior dreta de la pantalla, que enllaça amb l’inici, pot ser confosa amb la funció de tancar. Icones similars apareixen en altres menús amb la funció de tancament, cosa que podria confondre l’usuari.

La lectura dels textos pot ser dificultosa per persones amb problemes visuals. Tot i que tenen la possibilitat d’impressió, tots els usuaris haurien de poder accedir a la lectura digital. Per això caldria preveure la possibilitat d’ampliació de textos en pantalla

Es presenten diferents opcions de lectura.
A “Muerte digital” apareixen tres elements de lectura: la icona del llibre amb pestanyes (11 fragments-clic), la fila horitzontal de quadres mòbils (7 fragments-clic) i la barra vertical del marge dret (6 fragments-clic), amb el desplegament del títol respectiu en cada quadre. Aquesta lectura fa aparèixer el text amb continuïtat significativa.
“Miramientos de fantasma” ofereix dos procediments: el llibre amb pestanyes (48 fragments-clic) i la barra vertical del marge dret (2 fragments-clic), amb el desplegament del títol respectiu en cada quadre. Aquesta lectura ofereix el text amb discontinuïtat significativa en la icona del llibre i en continuïtat significativa en l’altra aplicació.
A “Coordenadas imprecisas de la muerte”, el llibre de pestanyes permet 12 fragments clic i la fila horitzontal de quadres mòbils 13 fragments clic.
A “Comiendo del muerto” la icona del llibre amb pestanyes permet 48 fragments-clic, la fila horitzontal de quadres mòbils, 40 i la barra vertical del marge dret 4, amb el desplegament del títol respectiu en cada quadre. Aquesta lectura ofereix el text amb continuïtat significativa

Aquesta dispersió en la forma de lectura que presenten les novel·les pot provocar certa angoixa a l’usuari, que pot dubtar si ha llegit el textos complets o no. Un petita explicació introduiria al lector digital novell podria satisfer en aquest sentit. D’igual forma, es podria incorporar un registrador de lectura realitzada en els entorns on fos adequat.