dijous, 17 de juliol del 2008

GdG. INTRODUCCIÓ GENERAL

Els aspectes que poden millorar la usabilitat de la introducció general a Golpe de Gracia són els següents:

L’usuari no pot predir què passarà si prem la icona triangular que apareix al marge dret del text un cop aquest acaba de desplegar-se. A més, les paraules que n’indiquen la funció, no són clares en el sentit que son presentades amb la mateixa tipografia i el mateix desplegament que la resta del text. Per altra banda, tant aquesta icona com la frase “saltar intro” duen al mateix lloc dins de l’hipermèdia. Aquest dos elements semblen voler adequar-se a necessitats diferents: l’entrada directa a la narració (per a un usuari expert) o per continuar amb la narració ( per a un usuari novell).

La velocitat d’aparició del text introductori pot dificultar la lectura comprensiva, ja que pot fer dubtar a l’usuari sobre si ha llegit el text complet o no. Per altra banda, el text indica una seqüència lineal per al navegació, la qual cosa pot reduir la visió exploradora de l’usuari cap a altres espais presents a la pantalla.

La posició de la frase “saltar intro”, podria tenir una posició més externa. Actualment, està inserida en sota l’animació d’introducció i ressalta més que el quadre on es desplegarà el text de presentació.

El vincle entre “Golpe de Gracia” i la funció de crèdits no és clara, i a més hi ha una icona a la part inferior dreta de la pantalla que hi enllaça. La seva funció pot resultar redundant.

Els títols sobre les portes d’entrada als tres mons són massa petits i poden resultar de lectura dificultosa per a usuaris amb problemes visuals. Així mateix, de l’hipermèdia no preveu cap ampliació tipogràfica quan s’hi passa el ratolí per damunt.