dijous, 17 de juliol del 2008

GdG. PRIMER MÓN: CADAVER EXQUISITO

Les visites

Els aspectes que hem detectat com a millorables a l’apartat “les visites” són els següents:

Clicar sobre la icona “sortir”, al marge inferior dret, pot confondre l’usuari. L’enllaç el porta una pantalla dividia en quatre parts des d’on podrà accedir a als jocs d’aquest nivell. Tot i perdre la seva funció, la imatge de la icona “sortir” es manté en el marge inferior esquerra de la pantalla i no permet a l’usuari tornar al l’estadi anterior i l’obliga a emprendre la narració de nou, a l’inici del món.

L’hipermèdia no preveu cap mecanisme que permeti interrompre el discurs oral de cada visitant per explorar altres parts. I obliga al lector a escoltar el discurs fins a la finalització.

Els discursos dels visitants es presenten fragmentats des de l’hipermèdia i per continuar-los l’usuari ha de clicar el triangle blavós de la part esquerra. En relació amb el punt anterior, el triangle blavós podria incorporar funció “play-stop” que reforçaria la sensació de control a l’usuari.

L’usuari hauria de poder veure de forma com transcorre l’elocució del visitants per mitjà d’algun mecanisme visual. Això augmentaria la sensació que l’hipermedia està en procés fins i tot en casos en el quals el so del processador estigui apagat.

El tamany de la informació que apareix al passar el cursor sobre els quatre visitants pot dificultar la lectura a alguns usuaris.


El joc: “Cadáver exquisito”


La usabilitat del joc “Cadáver exquisito” pot ser més adequada si es tenen en compte les següents consideracions:

L’usuari no pot tornar a l’hipermèdia des de la nova finestra en la qual se li ha desplegat el joc. Així la frase “Golpe de Gracia” no desplega cap vincle en la nova finestra o forma part de la imatge que encapçala al web.

La densitat del text de les instruccions de Golpe de Gracia dificulten una lectura clara i en conseqüència, ràpida i entenedora. Una presentació esquemàtica i concisa, denotaria més sensibilitat al probable l’estat emocional expectant de l’usuari potencial d’aquesta narració.

L’espai habilitat per les aportacions de l’usuari hauria d’aparèixer a la part superior de les intervencions. S’evitaria així, que l’usuari hagués de fer ús de la barra lateral per arribar-hi.

El número i el títol de les intervencions haurien de tenir més tamany. El contrast de tipografia negra sobre fons gris acabaria de clarificar la lectura. Així mateix el números de cada comentari podrien ressaltar millor, amb un contrast de colors més adient.

L’enllaç on porta el clic sobre el número de comentari ofereix la possibilitat d’imprimir la pròpia intervenció. Aquesta funció podria ser ampliada amb un sistema que permetés recollir altres intervencions elegides per l’usuari. Així mateix, podria recollir la funció de revisió del text. Això augmentaria la qualitat d’intervenció plasticitat de l’obra.